Äänirentoutusohjaajakoulutus 22.-23.10.2022

Äänirentoutusohjaajakoulutus on käynnistynyt!

Koulutuksen seuraava osa pidetään Kivilahden hyvinvointikeskuksessa Äänekoskella. Loput koulutukset pidetään joko Jyväskylässä tai Äänekoskella.

 
Ääniparannus pohjautuu luonnolliseen äänen käyttöön ja ajan saatossa muodostuneisiin ihmisäänen käyttötekniikoihin. Tekniikoista esimerkkinä shamanistinen ääni mm. intiaanikulttuurien tekniikat, joiku, itkulaulu sekä äänenmuodostustekniikat kuten tiibetiläinen ylä-äänilaulu ja harmoninen laulu.
 

Nykyisen kvanttifysiikan tutkimuksen pohjalta tiedämme, että kaikki on loppujen lopuksi värähtelyä -myös keho. Tämän ajan eräs ääniparannuksen pioneeri, Jonathan Goldman, luonnehtii ääniparannusta seuraavalla esimerkillä. ”Keho on kuin orkesteri. Kun kaikki on kunnossa solut ja hiukkaset värähtelevät, soivat oikein. Mutta kun huono olo tai sairaus astuvat kuvaan alkaa tietty osa kehosta värähtelemään väärin. Soimaan väärin. Silloin tulee palauttaa oikea, luonnollinen värähtely takaisin. Tämän voi tehdä äänen avulla”.


Ihmisäänellä on kaksi perustavanlaatuista vaikutusta, jonkin purkautuminen tai jonkin ylläpitäminen. Kun satuttaa itsensä yleensä pääsee myös ääni suusta, huuto, itku tai voimasana. Ne auttavat purkamaan ”väärää” värähtelyä, eli helpottavat kipua. Fyysistä ja emotionaalista kipua.Harmonisella intentiolla ja äänenkäytöllä taas voidaan pitää yllä juuri sitä – harmoniaa ja hyvinvointia kehossa. Taiteellisesta esiintymisestä tiedämme, että äänessä voi olla vahva tunnelataus. Tietoinen äänityöskentely aina vaikuttaa myös tunne-elämään, tasapainottaen ja harmonisoiden tunteita – ja sitä kautta myös ajatusmaailmaa. Keho ja mieli toimivat instrumentteina luonnolliseen hyvinvointiin sekä syvään itsetuntemukseen – henkilön niin halutessa.

 
Koulutuksen tarkoitus:
Koulutuksen tarkoituksena on kouluttaa oma ääni, mieli ja keho hoitavaksi työvälineeksi itsen ja myös toisten rentouttamiseen ja hoitamiseen. Koulutus on suurelta osin käytännön harjoittelua, tutustumista omaan ääneen, mieleen ja kehoon sekä samalla löytöretki omaan sisimpään, omien vastusten kohtaamista ja voittamista.

Koulutuksen kesto: n. 6 kk, muut lähitapaamiset ovat kerran kuussa viikonloppuisin. Loppuvuoden seuraavat kurssipäivämäärät (loput päivämäärät tarkentuvat myöhemmin):


19. – 20.11.
17. – 18.12.

 
Koulutuksen ensimmäinen jakso: painotus omassa kasvussa, erilaisia peilejä, joihin peilata omaa polkua, äänihoidon perusperiaatteita, teoriaa, harjoituksia, valmius äänirentoutushoitojen tekemiseen. Mahdollisuus jatkokoulutukseen.
 
Koulutuksen sisältö:
1. Äänityöskentely; oman äänen käyttö hoitavana välineenä, kehoresonanssi, kehotietoisuustyöskentely äänen avulla, ylä-äänitekniikka, ylä-äänilaulu.
2. Tietoisuusharjoitukset; keskittymisharjoituksia sekä aistien herkistämistä, kuunteleminen ja hiljentyminen
3. Oma kasvu; itsetuntemusvälineitä, jakaminen, keskustelut, päiväkirja, avautuminen omalle ohjaukselle, herkkyys kuulla ja kuunnella itseä ja muita, avoimuus kohdata omia tunteita ja uskomuksia sekä tiedostaa niiden vaikutus omaan toimintaan ja hyvinvointiin
 
Koulutus soveltuu kaikille rentoutumisesta ja oman äänenkäytön parantamisesta kiinnostuneille, mutta myös täydennyskoulutukseksi opettajille, esiintyjille, puhujille. Osallistuminen ei vaadi aiempaa koulutusta.

Kurssi-aikataulu klo 10-16 molempina päivinä (sisältäen ruoka- ja kahvitauon).

Kurssin vetäjänä toimii Michael Schirmer, alan pioneeri Suomessa. Michael tarjoaa äänihoitajakoulutusta ainoana Suomessa ja hänellä on vuosien kokemus kurssiohjaamisesta, hoidoista ja äänityöskentelystä.


Koulutuksen hinta on 220 €/viikonloppu. (koko koulutuksessa yhteensä 6 viikonloppua). Hinta ei sisällä ruokailua ja majoitusta. 


Kivilahdessa on myös mahdollisuus yöpymiseen.


Ilmoittautuminen ja lisätiedot: heidi.jamsen@gmail.com. 


Ilmoittaudu hyvissä ajoin, kurssipaikkoja on rajoitetusti. Ilmoittautumismaksu 50 € maksetaan 14.10. mennessä. Loppumaksu maksetaan kurssin alkuun mennessä tai käteisellä paikanpäällä. Tilisiirtotiedot lähetetään ilmoittautumisen yhteydessä.

Kouluttajana toimii Michael Schirmer.